Impreza pod tą nazwą odbędzie się 25 maja 2014 roku (niedziela), na terenie mety toru regatowego Malta w Poznaniu.

Całość imprezy ma charakter rodzinnego spotkania majowego, a cel to uświadomienie osób odwiedzających o tym jak ważne jest stosowanie różnego rodzaju przedmiotów, części garderoby i innych rzeczy sprawiających, że dana osoba jest bardziej widoczna, co za tym idzie bezpieczniejsza.

Mieszkamy w miejscowości gdzie brakuje oświetlenia, chodników oraz stan dróg ma wiele do życzenia dlatego warto odwiedzić imprezę.

 

Program imprezy Bądź Widoczny Bądź Bezpieczny Malta 25/04/2014
13.00 – uroczyste rozpoczęcie całości wydarzenia (15 min),prezentacja sponsorów, przedsiębiorcom
13.20 – prezentacja formacji, kilka słów o całości koncepcji realizowanego programu artystycznego (10 min)
13.30 – animacje taneczne do największych hitów Gangnanam style, Jenifer Lopez, Nosa, Shakira itp.
13.55 – prezentacja partnerów oraz sponsorów (5 min.)
14.00 – pokaz tańca taniec nowoczesny – formacja grupa młodsza (około 20 min.)
14.10 – animacje taneczne (10 min.)
14.20 – pokaz tańca Jazz mini formacje (10 min.)
14.25 – prezentacja sponsorów i partnerów, a także o celu całej akcji (10 min)
14.40 – animacje taneczne 14.45 – pokaz tańca taniec nowoczesny, formacja grupa starsza
14.55 – pokaz tańca latino solo (5-7 min.)
15.05 – prezentacja partnerów i sponsorów
15.15 – pokazy działań Państwowej Straży Pożarnej (około 20 min)
15.35 – konkurs organizatora
15.45 – przygotowanie formacji tanecznej N.A.S.A. Crew z Koszalina
16.00 – występ 2 x 20 minut N.A.S.A
16.25 – prezentacja sponsorów i partnerów
16.50 – prezentacja działań policji (około 20 minut)
17.15 – przygotowanie do występu Daniela Niteckiego oraz Mariusza Urbaniaka
17.25 – występ Daniela Niteckiego (ok. 35 minut)
18.00 – podziękowania sponsorom i partnerom
18.10 – występ Mariusza Urbaniaka (ok.45 minut)
19.00 – prezentacja charakteru akcji, prezentacja przedstawiciela głównego partnera imprezy (ok.10 min)
19.10 – ogłoszenie konkursu (najbardziej zaangażowane osoby) i rozdanie nagród przez gościa honorowego
19.30 – występ zespołu NimfoFunk (około 40 minut)
20.15 – kilka słów od organizatora – podziękowanie dla wszystkich oraz prezentacja sponsora strategicznego
20.30 – koncert zespołu „Strefa ZERO” – około 45/50 minut
21.25 – podziękowanie dla wszystkich uczestników
21.30 – zakończenie imprezy